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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha :  14/01/2015
Actualizado :  18/05/2018
Tipo de producción científica :  Documentos
Autor :  RAMOS, Z.; DE BARBIERI, I.; MONTOSSI, F.
Afiliación :  ZULLY MARGOT RAMOS ALVEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; LUIS IGNACIO DE BARBIERI ETCHEBERRY, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  El CRILU informando a sus miembros (29 de octubre).
Fecha de publicación :  2011
Fuente / Imprenta :  CRILU, Hoja de Divulgación, 11, 2011.
Páginas :  4 p.
Serie :  (CRILU HD; 11)
Idioma :  Español
Notas :  Consorcio Regional de Innovación de Lana Ultrafina (CRILU).
Contenido :  Esta Hoja de Divulgación tiene como objetivo brindarles información sobre el desarrollo de actividades de difusión del CRILU que se han llevado a cabo en la Unidad Experimental ?Glencoe?(UEG) en el período comprendido entre los meses de julio y octubre del corriente año. Nuestro objetivo compartido es hacer conocer a otros actores del medio los avances tecnológicos y los aspectos de organización del CRILU. Ello contribuye definitivamente al fortalecimiento general y especifico de nuestra innovación.
Thesagro :  LANAS ULTRAFINAS; OVINOS.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/3951/1/CRILU-HD-11.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO100404 - 1PXIFL - DDUY/CRILU/HD/11hd11

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Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha actual :  02/06/2017
Actualizado :  02/06/2017
Tipo de producción científica :  Abstracts/Resúmenes
Autor :  MONTOSSI, F.; LUZARDO, S.; CUADRO, R.; BRITO, G.; SAN JULIÁN, R.; SILVEIRA, C.; DEL CAMPO, M.
Afiliación :  FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; SANTIAGO FELIPE LUZARDO VILLAR, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; WASHINGTON ROBIN CUADRO LOPEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; GUSTAVO WALTER BRITO DIAZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ROBERTO SAN JULIAN SANCHEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; CAROLINA INES SILVEIRA ROJAS, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARCIA DEL CAMPO GIGENA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  The use of restricted grain supplementation to promote simultaneously beef production and healthy meat under grazing conditions.
Fecha de publicación :  2011
Fuente / Imprenta :  In: International Congress of Meat Science and Technology (ICoMST), 57o., 7-12 August, Ghent-Belgium, 2011.
Idioma :  Inglés
Notas :  Poster session 8: Animal Nutrition effects on Meat Quality.
Contenido :  The use of restricted grain supplementation effects on animal performance, carcass weight, meat quality traits and fatty acids profile of intramuscular fat was researched on finnishing steers under grazing conditions. The experiment lasted for 150 days, from 11th June to 9th December 2007, where twenty four Uruguayan Hereford steers were assigned to different treatments (T) considering herbage allowance (HA) on pasture (P) and grain (ground sorghum) supplementation (G) according to the liveweight (LW) of the animals. The treatments applied were a combination of P allowances and unique G supplementation level, being T1 (P at 4% HA of LW); T2 (P at 2% HA of LW without G) and T3 (P at 2% HA of LW + G at 0.8% of LW). The increase in HA and G increased animal performance, ribeye area, carcass weight and fatness, and pistola cuts and had limited influences on meat quality traits (marbling, pH, meat colour, tenderness). Intramuscular fat was affected by T (T3>T1>T2; P<0.01). The concentrations of linolenic (18:3 n-3) was higher for P treatments (T1=T2>T3; P<00.1). However, linoleic acid (18:2 n-6) concentration followed the pattern of T2>T1=T3 (P<0.01). The trend in the long chain arachidonic (20:4 n-6), eicosapentaenoic-EPA (20:5 n-3) and decosapentaenoic-DPA (22:5 n-3) was similar between treatments, where the concentration was significantly higher for T2 in comparison with T1 and T3 (P<0.01), being, in general, T1 higher than T3. The CLA, SFA, MUFA concentrations did not vary b... Presentar Todo
Palabras claves :  BEEF; FATTY ACID COMPOSITION; GRAIN; MEAT QUALITY; PASTURE.
Asunto categoría :  --
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/6798/1/The-use-2011-ICOMST.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO102039 - 1INIPS - DD
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